1864

I 2014 fik den omtalte tv serie kaldet 1864 sin premiere på dansk tv. Serien var delt i 8 dele og fik sin premiere netop i 2014, idet dette var 150 år efter 2. Slesvigske krig i 1864, som serien skildrer. Krigen i 1864 indebar et kæmpe nederlag til danskerne, og mange kender dette årstal fra Slaget ved Dybbøl. Dybbøl er en by i det sydlige Jylland, tæt på den tyske grænse, hvor det afgørende slag blev slået, og hvor danskerne altså ikke vandt. Ole Bornedal, en af vores tids bedst kendte danske instruktører, besluttede sig for at sætte fokus på 1864 og på krigens betydning for, hvordan Danmark ser ud i dag.

Her kan du se 1864:

Vi henviser udelukkende til udbydere af tv og / eller streaming, som vi har et kommercielt samarbejde med. Resultaterne er sorteret efter, hvilke aftaler vi har med de enkelte udbydere, og dermed kan en udbyder købe sig til en bedre placering.
1
Viaplay Film & Serier / 1 uge gratis
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
149 kr. Pris pr. md.
149 kr. Min. pris
2
Viaplay Total u/binding
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
499 kr. Pris pr. md.
499 kr. Min. pris
3
Viaplay Total m/binding
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
449 kr. Pris pr. md.
2694 kr. Min. pris

Delte meninger om tv serien 1864

Da serien blev annonceret i Danmark, fik den i første omgang massiv opbakning. Tilbage i 2014 var serien dog ikke det eneste mindesmærke, tværtimod så blev der i dette år vist et væld af programmer omkring krigen og dens betydning for danskerne. Med en kendt instruktør som Ole Bornedal og et stort hold af fantastiske skuespillere såsom Sidse Babett Knudsen og Pilou Asbæk kunne denne nye og lovende serie kun blive en succes.

Krig

Da serien rullede over familien Danmarks tv skærm, var der dog alligevel delte meninger om sagen. Nogle kritikere mente, at serien med sine 8 afsnit formåede at skildre Danmark og danskerne tilbage i 1864 på en indlevende og respektfuld måde. Helt fra Storbritannien kom der også positiv respons på seriens skildring af denne vigtige historiske begivenhed.

Fra historikernes side af var man dog mere kritisk. Da seriens synopsis blev offentliggjort allerede forinden premieren, var der en masse detaljer og karakterbundne historier, som ikke stemte overens med virkeligheden. Her mødte Bornedal stor kritik, men han vedholdte, at der måtte være plads til kunstnerisk frihed i sådanne sammenhænge. Dette er sidenhen blevet diskuteret på kryds og på tværs, idet en serie bragt af Danmarks Radio uden tvivl kommer til at have en stor gennemslagskraft blandt danskerne. Spørgsmålet er så bare – kan man tillade sig at manipulere en smule med karakterenes historier, når serien skal skildre en virkelig begivenhed?

Få muligheden for at danne din egen mening om 1864

Hvis du kunne tænke dig at vide, hvor man kan se 1864, så kan vi med glæde fortælle dig, at serien lige nu kan streames på Viaplay. Her kan du få lov til at streame serien online døgnet rundt. Således kan du altså få lov til at danne din egen mening om den omdiskuterede serie og se, om den er noget for dig.

Hvis ikke historiske skildringer er noget for dig

Hvis ikke 1864 lyder lovende for dig, så er der gode råd at hente. På nettet finder du nemlig et hav af tjenester, hvorfra du kan streame al din yndlings underholdning fra. Hvad enten dette er reality serier, film eller fodboldkampe. Er du særligt interesseret i sport, så kan du med fordel kaste et blik på streaming tjenesten kaldet Strive, hvor du kan få lov til at se al den sport, du kunne tænke dig.

Spørgsmål og svar om 1864

Hvad handler 1864 om?

1864 er en dansk tv-serie i otte dele, der handler om Danmarks nederlag i den 2. Slesvigske Krig. Serien er skrevet og instrueret af Ole Bornedal, som har hentet inspiration fra Tom Buk-Swientys bog Slagtebænk Dybbøl.

Hvor kan jeg se 1864?

Der er flere steder, hvor du kan se 1864 på nettet. Har du adgang til Viaplay, kan du enten købe eller leje den her. Dertil kan den købes på Blockbuster. Desuden er der mulighed for at leje den via bibliotekernes Filmstriben.