På tvpakkerguide.dk koncentrerer vi os ikke udelukkende om fjernsyn og tv pakker. Vi følger også med i, hvilket udstyr og gear der kan sluttes til et fjernsyn.

Af kompatibelt udstyr til et alm. fjernsyn er det svært at komme udenom de mange spillekonsoller. Foruden PlayStation, så kan du slutte både Xbox, Wii og mange andre anmelderroste konsoller til dit tv.

Er du en af dem, der gerne vil bruge dit tv til andet end at nyde film, tv-serier og dokumenterer, så skal du overveje at investere i en spillekonsol. Du kan f.eks. købe den helt nye PS5, som vil kunne sluttes til ethvert nyere fjernsyn.

Du har klikket dig ind på den rigtige artikel, hvis du gerne vil vide, hvordan man slutter PS5 konsollen til et fjernsyn, hvilke visuelle teknologier konsollen (og spillene) understøtter, eller hvordan du får glæde af Tempest 3D AudioTech. Vi kommer ind på det hele her.

Værelse med fjernsyn

PlayStation 5 understøtter 4K- og 8K-fjernsyn

Jep, du læste rigtigt; Sonys konsol understøtter både 4K og 8K.

Det betyder, at du vil kunne game uden at gå på kompromis med opløsningen. Forvent imponerende dybde og detaljer med både 4K og 8K.

Sammenlignet med Full HD, så byder 8K på omkring 8 gange så mange pixels. Er du derfor vant til Full HD, når du gamer, så vil du kunne mærke en markant visuel fremgang med 8K. Vi gør dig lige lidt klogere på de forskellige opløsninger herunder:

 • Full HD – 1920 x 1080
 • 4K – 3840 x 2160
 • 5K – 5120 x 2160
 • 8K – 7680 x 4320

PlayStation 5 spillene skal naturligvis nydes i 8K kvalitet, hvis man vil sikre sig den absolut bedste spiloplevelse. Mere om dette i næste afsnit.

Hvilket fjernsyn skal jeg vælge til formålet?

Investerer du i en PS5, så overvejer du måske også, om det er ved rette tid at købe nyt fjernsyn. Understøtter dit nuværende fjernsyn hverken 4K eller 8K, så vil du nemlig ikke kunne få det maksimale ud af din nye konsol.

Nedenfor kommer vi med nogle konkrete anbefalinger af kompatible fjernsyn, der enten byder på 4K eller 8K:

 • LG CX OLED TV (4K)
 • Samsung Q80T QLED TV (4K)
 • Sony KD XH9505BU TV (4K)
 • Samsung QE65Q900R (8K)
 • Sony KD-85ZG9 (8K)

I forhold til det økonomiske aspekt, så er der ingen tvivl om, at et 4K fjernsyn er mest attraktivt. Vægter du dog kvaliteten højere end prisen, så skal du helt sikkert vælge et 8K fjernsyn. Inden for en kort årrække vurderer vi, at 8K vil være standard.

De fleste af de udvalgte tv’er kan findes på elgiganten.dk, hvor du kan afgive en ordre i dag.

Du kan også søge efter PS5 Ready fjernsyn, hvis du vil være 100 % sikker på, at dit kommende fjernsyn understøtter alle dine favoritspil mht. grafik og lyd.

Mand med controller

Dette skal du også vide om PS5

PlayStation 5 understøtter både 4K og 8K, hvilket i sig selv er ret imponerende, men der er faktisk endnu mere at glæde sig over. Vi har undersøgt tingene til bunds og kan derfor gøre dig lidt klogere på, hvad konsollen ellers kan præstere af spændende funktioner og specifikationer.

HDR teknologi

Med en PS5 vil du også kunne opleve den nyeste HDR teknologi. Det kræver blot, at du har et HDR tv, der er sat op til de understøttende spil. HDR teknologi er med til at gøre spillene mere livagtige – med fantastiske farver og et mere naturligt billede.

HDR har eksisteret i mange år efterhånden, men at mange af PS5 spillene understøtter teknologien betyder, at det vil være lettere at leve sig ind i spillene.

Ønsker du at opleve HDR, når det er allerbedst, så kan du bl.a. gøre klogt i at købe Marvel’s Spider-Man: Miles Morales til din konsol. Dette spil hører nemlig til blandt de mange nye HDR konsolspil.

Tempest 3D AudioTech

En anden nyhed er, at det bliver muligt at nyde Tempest 3D AudioTech i de spil, der understøtter teknologien.

For at udnytte konsollens lydpotentiale, så rådes du til at købe det nye Pulse 3D headset, der er lavet specielt til PS5. Det er drevet af føromtalte teknologi, der placerer spilleren midt i nogle meget realistiske og medrivende lydlandskaber.

Et alternativ til høretelefonerne er at investere i et fjernsyn, der understøtter Tempest 3D AudioTech.

I skrivende stund er der ingen officielle informationer om, hvilke fjernsyn og soundbars der understøtter lydteknologien. Indtil videre er den eneste mulighed derfor at benytte sig af Pulse 3D headsettet, der kan erhverves til omkring 500 kr.

Sådan slutter du PS5 til dit tv

Der er positivt nyt til dig, der tror, at det tager lang tid og er meget kompliceret at slutte konsollen til et fjernsyn. Det er nemlig lige så let, som det altid har været med spillekonsoller.

PlayStation 5 kommer med et HDMI 2.1 kabel, som ikke kun gør det let at tilslutte konsollen til fjernsynet, men som også er med til at sikre, at du kan nyde spil i høj opløsning. Foruden at sætte HDMI 2.1 kablet i henholdsvis konsollen og fjernsynet, så skal du selvfølgelig også benytte dig af det medfølgende strømkabel. Benyt dig evt. af en forlængerledning, hvis den nærmeste stikkontakt er placeret langt fra din konsol.

Når førnævnte er gjort, så skal du tænde for dit fjernsyn, hvorefter du skal skifte kanal til HDMI. Umiddelbart efter vil der dukke et billede op på skærmen, hvis du har sat stikkene korrekt i.

Når selve tilslutningen er gennemført, så kan du forbinde din PS5 controller samt diverse tilbehør som kamera, høretelefoner osv.

Derudover skal du sørge for at forbinde din konsol til internettet, så du kan tilgå PS Plus m.v. Via de understøttende apps er det selvfølgelig også muligt at streame film og serier.

Opsummeret skal du gøre følgende:

 1. Montér HDMI 2.1 kabel i konsol og tv
 2. Montér strømkabel i konsol og stikkontakt
 3. Find HDMI kanalen på dit fjernsyn
 4. Tilslut tilbehør (controller, kamera, høretelefoner etc.)
 5. Søg efter bredbånd på din konsol
 6. Log ind på PS Plus og download de fedeste spil

Alt ovenstående bør kunne klares på 15-20 minutter, hvis man bare er nogenlunde teknisk. Når vi modtager konsollen, vil vi forsøge at lave en videoguide, så du med egne øjne kan se, hvordan tilslutningen / opsætningen skal gribes an. Vi vurderer dog ikke, at det er raketvidenskab.