TV afbetalingHar du fundet et TV, du bare må eje, men rækker pengene på opsparingskontoen ikke? Er dit gamle TV gået i stykker og har du problemer med at finansiere et nyt? Eller vil du bare gerne have mulighed for at købe lige præcis det TV, du ønsker dig i stedet for at nøjes med det næstbedste? Så overvejer du måske at købe dit nye TV på afbetaling. Her gennemgår vi nogle af de overvejelser, du bør gøre, når du vælger at købe dit TV på afbetaling, kigger på de betalingsaftaler, du kan få i Elgiganten, Power og Bilka og gør dig klogere på andre muligheder for at købe TV på afbetaling.

3 ting, du skal overveje før du køber TV på afbetaling

Det bliver mere og mere almindeligt at finansiere sit nye TV eller anden elektronik med en betalingsaftale. Det betyder også, at det bliver lettere og lettere at indgå en betalingsaftale med forretninger eller banker. Men det er vigtigt at huske på, at det er penge du låner – og skal betale tilbage. Her er tre til du skal overveje grundigt, før du køber TV på afbetaling:

1. Over hvor lang tid skal du låne

Det er måske det allervigtigste at tage stilling til. For fordelen ved at fordele betalingen af dit nye TV over en længere periode, kan hurtigt ende med at blive et økonomisk pres, en ulempe eller et irritationsmoment. Det gælder både, hvis afbetalingsperioden er for kort eller for lang. En for kort afbetalingsperiode kan betyde, at du kommer til at sidde stramt i det i flere måneder i træk, når du hver måned skal betale et større beløb, som du ikke tidligere har været vant til. Vælger du en kortere afbetalingsperiode, er det derfor vigtigt at du sikre dig, at det månedlige beløb er til at betale for dig. En for lang afbetalingsperiode kan derimod føles som om, du aldrig bliver færdig med afbetalingen – og så er du nærmest klar til at købe nyt TV, når du er færdig med at betale af. Selvom mange betalingsaftaler løbende giver mulighed for at forkorte perioden for afbetalingen, så er det værd at overveje grundigt, hvor lang afbetalingsperioden skal være, inden du køber nyt TV.

2. Hvor meget skal du låne?

Når du overvejer at lave en finansieringsaftale i forbindelse med køb af nyt TV skal du naturligvis overveje, hvor mange penge, du skal låne. Er det den fulde pris for tv’et eller kun det beløb, du ikke selv har til rådighed på købstidspunktet. Som regel er det bedste og mest økonomiske kun at låne til det, du skal bruge, men der kan være særlige omstændigheder som gør, at du skal låne et større beløb.

Hvem skal du låne af?

Der findes efterhånden mange muligheder for at lave betalingsaftaler. Herunder gennemgår vi de muligheder du har hos nogle at de forretninger, der sælger flest TV, nemlig Power, Elgiganten og Bilka. Og så kigger vi på andre muligheder for at oprette betalingsaftaler. Det kan forhåbentlig hjælpe dig med at besvare spørgsmålet: Hvem skal du låne af?

Dine finansieringsmuligheder i Elgiganten, Power og Bilka

Hvis du er på udkig efter nyt TV, så kigger du med stor sandsynlighed i enten Power, Elgiganten eller Bilka. De tre forretninger har nemlig et stort sortiment til priser, der er til at betale. Men hvilke finansieringsmuligheder har du, når du køber nyt TV hos en af de to forhandlere? Det gennemgår vi her:

Elgiganten

I Elgiganten har du mulighed for at lave en delbetalingsaftale, der er rentefri i de første 6 måneder. Det betyder, at du kan købe det TV, du drømmer om og ikke tænke på betalingen med det samme. Med Elgigantens betalingsaftale kan du låne op til 60.000 kr. og fordele betalingen af dit TV over helt op til 72 måneder, hvoraf de første 6 måneder er rentefri.

Du kan kun få en betalingsaftale i Elgiganten, hvis du køber dit TV i en fysisk butik og er blevet godkendt. For at blive godkendt skal du ansøge online med NemID.

Power

De betalingsaftaler, du kan få i Power, minder meget om de muligheder for afbetaling, der er i Elgiganten. Her ansøger du også hjemmefra med NemID og har mulighed for at låne op til 60.000 kr. over op til 72 måneder. I modsætning til Elgiganten har Power særlige låneordninger for studerende og så giver Power mulighed for også at vælge en betalingsaftale på køb, når du handler online på power.dk. Hvis du foretrækker at købe dit TV online kan du med fordel vælge Power frem for Elgiganten.

Bilka

Der er rigtigt mange, der køber nyt TV i Bilka – og her kan du få en lidt anderledes betalingsaftale end i Power og Elgiganten. Bilka tilbyder dig at låne mellem 1.500-100.000 kr. og betale af over 12-72 måneder til en debitorrente på 11 % og et månedligt administrationsgebyr på 35 kr. Når du køber TV i Bilka har du også mulighed for, bare at udskyde betalingen af tv’et i 3, 6 eller 9 måneder. Også her er der et månedligt administrationsgebyr på 35 kr. Bilkas betalingsaftales er udbudt i samarbejde med Express Bank.

Andre finansieringsmuligheder

Selvom det virker lettest at oprette en betalingsaftale i butikken, hvor du køber nyt TV, så kan det godt betale sig at overveje alternativer. Der findes nemlig masser af andre finansieringsmuligheder end dem, du får tilbudt hos elektronikforhandlerne og disse aftaler kan ofte give dig bedre renter og større fleksibilitet i forbindelse med afbetalingen. Et godt råd er derfor at kigge på muligheder for låneaftaler, inden du står i butikken. At skabe sig et overblik over forskellige finansieringsmuligheder, fremfor at ansøge om en låneaftale gennem den forhandler, hvor du køber TV på afbetaling, giver dig med garanti en bedre låneaftale.