TV i soveværelsetDet er både et setup for den perfekte date og en hyggelig dag alene. Du ligger godt puttet under dynen, har måske endda købt noget snolder og ser din yndlingsserie i fantastisk HD-kvalitet.

Du kan enten ligge alene og nyde at få slappet af eller du kan ligge og putte med en god ven eller varm partner. Det er en dag der, alene eller ej, nok lyder ret så ideel for de fleste.

Synes man at det er besværligt at få monteret et fjernsyn i soveværelset, kan man selvfølgelig altid hive sin computer eller iPad med i seng, men kvaliteten bliver nu alligevel aldrig det samme som på et ordentligt TV. Og det er uden at nævne skærmstørrelsen.

Det er heller ikke godt for især computer at befinde sig i længere tid på en overflade som fx en dyne. En dyne omslutter sig computerens bund og det sværere for den at ’trække vejret’, så at sige.

Efter noget tid bliver den også højst sandsynligt ukomfortabelt varm og du skal ofte rette på skærmens retning for at være sikker på du stadig kan se, når du skifter position.

Alt dette undgår du hvis du placerer dit TV i soveværelset. Det er monteret på væggen, så du skal ikke være bekymret for om det overopheder og du er fri til at ligge præcis som du lyster, uden samtidig at skulle bekymre dig om at have en computer eller iPad balancerende på skødet.

De mange fordele ved et TV i soveværelset

Selv hvis du blot skal lave noget arbejde og foretrækker at gøre dette i sengen, kan det være rart at have noget kørende på TV’et som en mumlen i baggrunden. Det kan fungere som en form for ’white noise’ der kan gøre det nemmere at koncentrere sig.

At vælge at placere dit nye TV (eller flytte dit gamle TV) til soveværelset, er altså noget mange danskere gennem årerne har fundet som værende at foretrække. Skal det gå helt vildt for sig, kan du endda have et TV både i soveværelset og i stuen. Så er der et TV både til når dig og din partner (eller blot dig selv) skal TV hygge, og til når hele familien kommer forbi for at se en spændende fodboldkamp.

Er du så uheldig at du er blevet syg, kan et TV i soveværelset også give dig god underholdning uden at du behøves at rejse dig. Det er meget af samme grund der ofte er TV på hospitalsværelser. Det er nem underholdning der ikke kræver meget mere af dig end at du kan trykke på en fjernbetjening, og du kan blive i den varme hule under din dyne.

Udvid dit repertoire med fyldte streamingtjenester

Et TV er ikke meget værd, hvis ikke der er noget at se på det. Så at fylde din kanalliste om med et utal af kanaler er selvfølgelig en god ide, så du har en masse at vælge imellem, til de dage hvor man bare har brug for at zappe lidt rundt fra kanal til kanal.

Er traditionelt TV dog ikke lige dig og synes du aldrig du kan finde kanaler der har de film/serier du gerne vil se, er det jo oplagt at vende sig mod de mange streamingtjenester der efterhånden findes til din rådighed.

Du kender højst sandsynligt allerede til giganterne som Netflix, Viaplay eller HBO. De tre streamingtjenester er nok de største indenfor streamingtjenester, og har til sammen næsten alle film og serier der eksisterer mellem himmel og jord. Især Netflix er efterhånden begyndt at producere en stor del af sine film og serier selv. De såkaldte ”Netflix originals.”
Selv danske kanaler som fx TV2 har fået deres egen streamingtjeneste: TV2play. De har allerede mere end 10.000 programmer og du kan sågar finde hele TV2’s arkiv hos dem.

Undgå at lyset blænder og forstyrrer dig midt i serien

SollysUdover at et TV ikke er meget værd, hvis ikke der er nogen ting du kan se på det, er et TV heller ikke meget værd, hvis du ikke kan se noget som helst på skærmen, selv efter du har købt kanaler i dyre domme.

I soveværelset er det ofte populært at have store vinduer, så værelset kan få masser af lys ind og man kan vågne op til de varme solstråler. Hvis man har et TV i soveværelset, er dette dog ikke ideelt, lige præcis fordi sollys har en irriterende tendens til at gøre det svært at se noget som helst på skærmen.

Dette findes der heldigvis en løsning på; gardiner til mørklægning. Udover at de selvfølgelig kan hjælpe dig til en bedre og mere stabil nats søvn, er de oplagte til hvis du gerne vil kunne se dit TV ordentlig når du sætter en god film på.

Mørklægningsgardiner efterlader, som navnet hentyder til, dit værelse i komplet mørke og blokere effektivt solen fra at ødelægge stemningen. Skal du se en gyser eller en thriller, kan det komplette også hjælpe stemningen, og har du en sød fyr/pige over som du gerne vil have til at rykke sig lidt tættere på, er dette en oplagt mulighed.

Som tidligere nævnt hjælper mørklægningsgardiner heller ikke kun på hvor meget du kan se på dit fjernsyn, men også på din søvn. Hvis du generelt har søvnproblemer kan du også købe en billig silke sovemaske som holder sollyset langt væk.

Solen kommer ikke længere til at være din uvelkomne alarmklokke, og du kan stå op præcis når du har lyst til det – ikke når solen siger du skal.