Parabol TV

af | jan 2, 2022 | Artikler

Parabol TVLeder du efter en TV løsning, hvor du får adgang til alle de mest sete danske- og udenlandske TV kanaler, så vil Parabol TV være en oplagt løsning. Næsten alle danske husstande kan i dag få parabol- eller også kendt som satellit TV i hjemmet. Det kræver blot, at du ejer en parabolantenne og en modtagerboks. Du har rig mulighed for at finde det bedste TV abonnement med parabol ved at benytte dig af vores store guide.

TIP: Se stor oversigt på forsiden med tv-pakker priser fra danske tv-udbydere

Sådan finder du de bedste parabol TV udbydere

Det er ingen hemmelighed, at der er rigtig mange danske udbydere, som tilbyder TV løsninger via parabol / satellit. Den store fordel ved den intense konkurrence er, at priserne på TV-pakker bliver billigere og billigere. Dog kan det være svært for den almindelige forbruger at gennemskue, hvilken udbyder der er de bedste. Når man skal sammenligne TV-pakker priser, er der mange faktorer, man skal tage hensyn til.

I dette afsnit bliver du kort præsenteret for de faktorer, som du bør have med i dine overvejelser ved valg af TV udbyder. Før du vælger den ønskede TV udbyder, bør du væbne dig med tålmodighed. Du kan med fordel svare på nedenstående spørgsmål med det formål at fastlægge dine krav til din kommende TV løsning.

Sammenlign tv-pakker herunder:

Vi henviser udelukkende til udbydere af tv og / eller streaming, som vi har et kommercielt samarbejde med. Resultaterne er sorteret efter, hvilke aftaler vi har med de enkelte udbydere, og dermed kan en udbyder købe sig til en bedre placering.
1
RGB_youSee (1) YouSee Play 10
10 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
299 kr. Pris pr. md.
1794 kr. Min. pris
2
RGB_youSee (1) YouSee Play 20
20 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
399 kr. Pris pr. md.
2094 kr. Min. pris
3
RGB_youSee (1) YouSee Play 30
30 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
499 kr. Pris pr. md.
2694 kr. Min. pris
4
RGB_youSee (1) YouSee Play 40
40 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
599 kr. Pris pr. md.
3294 kr. Min. pris
5
Norlys Vælg 4
4 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
249 kr. Pris pr. md.
498 kr. Min. pris
6
Norlys Vælg 8
8 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
399 kr. Pris pr. md.
798 kr. Min. pris
7
Norlys Vælg 20
20 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
649 kr. Pris pr. md.
1298 kr. Min. pris

1. Hvilke TV udbydere kan jeg vælge mellem?

– Først og fremmest bør du undersøge, hvilke TV udbydere, som kan tilbyde TV via parabol. Der er rigtig mange udbydere på det danske marked, men det er fra langt alle, som tilbyder TV via parabol. Første trin er derfor at skabe sig et overblik over de aktuelle parabol TV udbydere, hvor du kan blive klogere på, hvad de kan tilbyde dig.

Viasat: En af de førende udbydere, når det kommer til parabol / satellit TV. Viasat TV tilbyder TV-pakker med henholdsvis bredbånd, kabel, Viaplay og parabol, hvor den sidstnævnte mulighed er den mest populære i øjeblikket. Vælger du Viasat parabol, kan du vælge mellem 5 TV-pakker, hvor udvalget af TV kanaler og services er forskelligt fra pakke til pakke.

Canal Digital: Et godt alternativ til Viasat TV er Canal Digital, hvor du ligeledes har mulighed for at få et godt tilbud på parabol TV-pakker. Hos Canal Digital kan du vælge mellem to pakkeløsninger, som er henholdsvis ”Local” og ”Family” pakken. Med Local pakken får du adgang til de mest sete danske TV kanaler. Family pakken er den store pakke, hvor du får hele 68 TV kanaler med direkte adgang til de bedste film og TV serier fra både Danmark og udlandet. Udbyderen har ligeledes specialiseret sig i parabol TV til sommerhus, hvilket mange danskere sommerhusejere allerede har benyttet sig af.

2. Hvilke TV kanaler er et must, og hvilke kan jeg undvære?

Når du har fundet ud af, hvilke TV udbydere der tilbyder Parabol TV i dit område, kan du gå videre til næste step. Her skal du fastlægge, hvilke TV kanaler du ønsker, og hvilke du godt kan undvære. Her kan det være fordelagtigt at tage din familie med på råd, så der er TV for enhver smag.

Hvis I er en familie mindre børn, vil det være fordelagtigt både at have film og TV serier for voksne, samt en række TV kanaler for børn. Modsat vil der ikke være nogen grund til at købe en TV-pakke med en masse børneprogrammer, hvis du bor alene eller bor med en samlever. Heldigvis har TV udbydere som Viasat og Canal Digital en række forskellige TV-pakker. Dermed slipper du for at betale i dyre domme for en TV-pakke, hvor du kun får glæde af en lille håndfuld TV kanaler.

Du kan evt. lave en liste over TV kanaler, som du ikke kan undvære. Herefter kan du skabe dig et overblik over, hvilke tv udbydere der TV løsninger, hvor de ønskede TV kanaler er inkluderet

3. Ønsker jeg TV i ét eller flere rum?

– Herefter skal du tage stilling til, om der skal være mulighed for at se TV i flere rum eller ej. I en familie med børn er det sjældent, at alle familiemedlemmer vil se det samme samtidig. Løsningen på denne problemstilling er at købe Ekstra TV løsning, som bl.a. er en mulighed hos Viasat. Her kan man købe op til 3 ekstra TV bokse, så man kan se forskellige TV programmer – uafhængigt af hinanden.

Hos Viasat er Ekstra TV ikke inkluderet i nogle af pakkeløsningerne, men det fungerer i stedet som tilkøb. Ved at betale et beskedent beløb om måneden, kan man se TV i op til 4 rum.

4. Hvor meget er jeg villig til at give for min kommende TV løsning?

– Du bør ligeledes tage stilling til, hvor meget du er villig til at give for din TV-pakke. Her bør du også overveje, om dine krav er realistiske i forhold til dit budget. Har du et budget med hånden, vil du have bedre mulighed for at købe billig parabol TV, som både opfylder krav om TV kanaler og pris. I forbindelse med priser skal du være opmærksom på, om priserne er inklusiv eller eksklusiv TV boks, installation m.m. Den endelige pris kan nemlig afhænge af en række forskellige parametre.

5. Hvilke muligheder har jeg brug for parabol TV til sommerhus?

– Vi har allerede været kort inde på parabol til sommerhus, som rigtig mange danskere efterspørger. Hos både Canal Digital og Viasat er der mulighed for at købe satellit tv til sommerhuset. Hos Canal Digital kan du vælge kun at betale for sommerhalvåret, hvor du får adgang til 28 kanaler i alt. I vinterperioden kan du se 15 TV kanaler helt uden beregning. Med Viasat TV har de også TV løsninger til danske sommerhusejere. Her har du mulighed for at åbne og lukke TV signalet efter dine behov. Du betaler udelukkende for de dage, hvor du har aktiveret TV signalet. Dog er der et årligt minimumsforbrug på 35 dage for TV til sommerhus.

Guide: Opsætning og installation af parabol

Det kan virke uoverskueligt at skulle opsætte og installere en parabol, men det er slet ikke så kompliceret, som de fleste forestiller sig. Hvis du er den fødte handyman og er tålmodig anlagt, så vil du højst sandsynligt kunne klare opsætning og installation uden hjælp. Før du går i gang, skal du dog videre noget omkring den optimale placering samt indstillinger og justeringer.

Placering: I forhold til placering anbefales det, at parabolen peger mod syd. Det er meget vigtigt, at parabolens sigtelinje har frit udsyn mod en satellit, da det ellers vil kunne forringe signalet. Det er desuden afgørende, at signalet ikke bliver generet af store træer i nærheden af parabolen. Når du skal finde den helt rette placering, kan du med fordel anvende en app til din smartphone eller tablet. ”Dish Pointer: Satellite Finder” er en glimrende app til dette formål, da den hjælper dig med at finde den mest hensigtsmæssige placering. Den omtalte app kan hentes på Google Play og App Store.

Indstillinger / justering: Når man har opsat sin parabol, er det tid til at indstille parabolen til at fange signalerne. Her vil det være en fordel, hvis man er ejer af decideret måleudstyr. De fleste måleudstyr vil udsende et lydsignal, som vil ændre sig afhængig af, hvor stærkt signalet er. På den måde kan justere parabolen således, at den bedst muligt kan fange signalerne.

Hvis du ikke er så teknisk anlagt og dermed ikke har mod på selv at opsætte din parabol, så er der mulighed for assistance. Hos både Canal Digital og Viasat tilbyder de at køre ud til din bopæl og ordne både opsætning og installation af dit nye udstyr. Der bliver sendt en professionel tekniker ud til dig, som ordner alt det praktiske, så du slipper for alt det hårde arbejde. Du skal blot bestille en TV-pakke hos en af de to udbydere og vælge, hvilken dag du ønsker at få sat din nye parabol op.

Uanset om du ønsker en ny TV-pakke til dit hus, sommerhus eller campingvogn, kan du bestille Parabol TV allerede i dag og få klaret opsætning og installation indenfor få hverdage.

Spørgsmål og svar om parabol TV

Kan jeg få adgang til tyske kanaler via parabol TV?

Ja. De største tyske kanaler kan tilgås med parabol TV. De sendes primært på det, der kaldes for Astra-position 19,2 Øst. Her vil du typisk gratis kunne få adgang til tyske TV-kanaler som ARD, ZDF, NDR og 3Sat.

Hvorfor er efterspørgslen på parabol TV faldende?

Der er flere grunde til, at efterspørgslen på parabol TV er faldende. Den primære grund er, at der er dukket bedre alternativer op, eksempelvis streaming og streamingtjenester. De sikrer adgang til Tv-programmer og -kanaler, uden at man behøver en stor parabol - og er i mange tilfælde også billigere. Derudover er der med årene blevet lagt flere kabler i jorden, så flere husstande kan få kabel TV i stedet.