Kabel TV

af | jan 2, 2022 | Artikler

Kabel TVKabel TV er et af de mest udbredte og anvendte måder at modtage TV signaler på i Danmark, og har desuden været det i mange år.

I dag findes der, som mange ved, adskillige kabel TV-pakker, som hver især har egenskaber, som kan opfylde visse målgruppers behov.Der findes ligeledes flere forskellige kabel TV udbydere, hvilket vi skal se lidt nærmere på senere i denne artikel.

Kabel TV priser er meget afhængige af udbud og efterspørgsel, og svinger dermed meget efter markedets situation. Med kabel TV er det også muligt at se bredbånd TV, hvilket også adresseres til slut.

Sammenlign tv-pakker herunder:

1
YouTv YouTv
3-30 (mixpoint) TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
199 kr. Pris pr. md.
199 kr. Min. pris
2
YouSee Grundpakke
22 TV-kanaler
599 kr. Oprettelse
309 kr. Pris pr. md.
2.607 kr. Min. pris
3
YouSee Grundpakke 10+
22 (+ 10 point) TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
499 kr. Pris pr. md.
2.109 kr. Min. pris
4
YouSee Grundpakke 20+
22 (+ 20 point) TV-kanaler
599 kr. Oprettelse
559 kr. Pris pr. md.
2.872 kr. Min. pris
5
YouSee Grundpakke 36+
22 (+ 36 point) TV-kanaler
599 kr. Oprettelse
619 kr. Pris pr. md.
2.936 kr. Min. pris
6
Norlys Vælg Frit
1 TV-kanaler
199 kr. Oprettelse
109 kr. Pris pr. md.
475 kr. Min. pris
7
Norlys Vælg 8
8 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
439 kr. Pris pr. md.
878 kr. Min. pris
8
Norlys Vælg Alt
38 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
629 kr. Pris pr. md.
1.258 kr. Min. pris
9
Stofa Lille tv-pakke
24 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
235 kr. Pris pr. md.
1.410 kr. Min. pris
10
Stofa Mellem tv-pakke
36 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
465 kr. Pris pr. md.
2.790 kr. Min. pris
11
Stofa Stor tv-pakke
60 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
609 kr. Pris pr. md.
3.654 kr. Min. pris
12
Allente Allente Basic
16 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
429 kr. Pris pr. md.
2.145 kr. Min. pris
13
Allente Allente Standard
36 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
549 kr. Pris pr. md.
2.745 kr. Min. pris
14
Allente Allente Premium
43 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
659 kr. Pris pr. md.
3.295 kr. Min. pris
15
Viaplay Film & Serier
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
119 kr. Pris pr. md.
119 kr. Min. pris
16
Viaplay Viaplay Total
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
449 kr. Pris pr. md.
449 kr. Min. pris
17
Cmore-Logo C More / 30 dage gratis
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
99 kr. Pris pr. md.
99 kr. Min. pris
18
discovery+ Underholdning (prøv gratis)
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
79 kr. Pris pr. md.
79 kr. Min. pris
19
discovery+ Underholdning+Live
7 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
99 kr. Pris pr. md.
99 kr. Min. pris
20
discovery+ Sport
11 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
129 kr. Pris pr. md.
129 kr. Min. pris

Kabel TV – hvad er det?

Forklaringen på, hvad kabel TV egentlig er, kan kort og godt opridses til at være offentligt fjernsyn og/eller betalings TV, som formidles via et kabelnet, som er gravet ned i jorden. Grundet heraf betyder dette, at kabel TV er meget udbredt i byområder, hvor husene ligger tætte på hinanden, og det derfor er mere rentabelt for TV udbyderne at nedgrave kablerne. Kabel TV er dermed, som du måske allerede har opdaget, dermed det modsatte af parabol TV, hvor signalet modtaget via en parabol (satellit) på din husvæg.

Signalet kan enten modtages analogt eller digitalt, hvoraf de fleste i dag er digitale. En stor fordel ved hele teknologien bag kabel TV er, seerne ikke skal bruge tid på indstilling af antenner, og hvis først kablerne er lagt i jorden, kan man modtage TV kanalerne uanset hvorfra, at disse sendes. Dette bevirker, at danske seere kan få en masse udenlandske kanaler, som ellers ville være en umulighed.

Læs også vores guide om valg af tv udbydere : www.tvpakkerguide.dk/tv-udbydere/

Kabel TV udbydereKabel TV udbydere – hvilke findes der?

Faktisk findes der ikke voldsomt mange danskere kabel TV udbydere, hvilket formentlig skyldes, at selvom teknologien er meget udbredt, så er det dyrt at nedgrave kabler i jorden, da man i de fleste tilfælde både skal brække asfalt osv. op og derefter lægge kablerne ned. Af danske kabel TV udbydere kan de prominente nævnes at være: YouSee tv, Telia og Fullrate. Som det fremgår blot af navnene på disse udbydere er det tydeligt, at det overvejende er de største selskaber på markedet, der dominerer udbydelsen af kabel TV.

I forhold til kabel TV priser er der selvfølgelig både argumenter for og imod produktet. Ser man på de øjeblikkelige tilbud på markedet, er kabel tv ikke dyrere end så mange andre produkter, selvom mange stadig vælger antenne-tv som alternativ.

Det smarte ved kabel pakker er som sagt, at kanalerne sendes i samlede pakker, hvilket betyder, at man som kunde betaler for alle kanalerne, som pakken indeholder. Disse kan ikke vælges fra eller til enkeltvis, hvorfor man også betaler for de kanaler, som man ikke ser. Omvendt giver kabel TV mange fordelagtige muligheder i forhold til kombinationer af tv og bredbånd, så det er altid en overvejelse af fordele og ulemper, når man skal vælge nyt TV signal.

Se bredbånd TV via dit kabel TV

En smart og særdeles banebrydende ny løsning på TV markedet er kombinationen af bredbånd og TV. At kunne se bredbånd TV er noget, som mange eksperter har sukket efter i årtier, men efterhånden er dette blevet en fast integreret del af markedet. Eksempelvis tilbyder Telia TV i øjeblikket billigt kabel TV via bredbånd, hvor du modtager både TV signal og internetsignal fra samme enhed i dit hus. Dette fungerer ved, at du f.eks. sætter en router i et telefonstik, hvorefter denne sender internetsignaler ud i dit hus som det første, og hvis du tilmed tilslutter routeren til din TV boks, kan du også se bredbånd TV på denne måde.

Ovenstående giver altså en hel række af fordelagtige muligheder, hvor du bliver i stand til at kombinere forskellige platforme på tværs af hinanden. Det kan dog anbefales, inden du bestiller, at tage et grundigt kig på de forskellige udbydere på markedet. Sammenlign TV-pakker på kryds og tværs først, således at du kan se, hvilken en der kan levere dit ønskede pris til den laveste pris. Herudover vægter mange mennesker også udbyderens kundeservice højt, så et godt tip er ligeledes at kigge på nogle af de mange kundetilfredshedsundersøgelser, som kan findes på Google, da du i så fald bedre kan fastslå, hvem der skal levere dit kommende kabel TV.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Kabel-tv