Der findes et hav af forskellige streamingtjenester, der alle vil være med i konkurrencen om at være de bedste på markedet. Men vi kommer nok ikke udenom, at Netflix fortsat er en af de største udbydere af film og serier på internationalt plan. Her finder du gode film med vild action eller romantiske øjeblikke. Der er altså stor sandsynlighed for, at du finder noget, der lige netop falder i din smag. Her finder du også nye film fra 2020’erne og et hav af andre gode film på Netflix.

Er du i tvivl om, hvilke film der vil være noget for dig? Så får du her en liste over film, der helt sikkert er værd at se på Netflix. Listen skulle gerne byde på en lang række forskellige filmgenrer, så hvad end du er til romantiske film eller er en sucker for action eller drama, så er der noget for dig.

1. Gone Girl

Er du til mystik og uopklarede sager? Og elsker du, at spændingen trækkes til allersidst i filmen? Så er Gone Girl en film for dig – og uden tvivl en af de bedste på Netflix.

Her møder vi Ben Affleck i rollen som den kærlige ægtemand Nick. En dag kommer han hjem og finder ud af, at hans kone er væk. Han inddrager politiet i sagen, og en efterforskning sættes i gang i håbet om at opklare, hvad der er sket. Men politisagen tager en uventet drejning, og Nick ender med at befinde sig i en helt anden situation end ventet.

Rettigheder: 20th Century Studios

2. Zodiac

Med Jake Gyllenhaal i hovedrollen bliver seeren trukket igennem en nervepirrende og mystisk sag om en seriemorder. Filmen handler om morderen, der kalder sig selv Zodiac, og som efterlader mystiske, kodede tekster, der kan hjælpe efterforskerne med at løse gåden om, hvem han er. Vi følger detektivernes egen dedikation til at løse gåden, og en tegner der bliver besat af at finde ud af, hvem Zodiac er. En krimithriller, der er baseret på virkelige hændelser.

Rettigheder: Movieclips Classic Trailers

3. Interstellar

Menneskeheden står over for en stor trussel. Jorden er på vej til at blive ubeboelig, og menneskeheden er tvunget til at søge nye veje, hvis de skal overleve. En gruppe astronauter sendes ud i rummet i jagten på en anden beboelig planet, som kan danne grundland for menneskets fremtidige liv. Et nyopdaget ormehul i universet kan forhåbentlig redde mennesket fra at uddø, da det formentlig gemmer på en anden beboelig planet. Men jagten får store konsekvenser for astronauterne selv.

Rettigheder: Warner Bros. UK

4. En verden udenfor

En yngre Morgan Freeman danner i fængslet et tæt venskab til en af sine medfangere, Andy, der er dømt for mord. Andy, der til daglig arbejder som bankmand holder fast i, at han er uskyldig. De to former et godt venskab i fængslet, og Andy finder en måde, hvorpå han kan klare livet i fængslet. Pludselig en dag er Andy dog væk. Men hvordan har han båret sig ad?

Rettigheder: Movieclips Classic Trailers

5. Inception

Leonardo DiCaprios karakter har en evne til at trænge ind i det menneskelige sind gennem drømme. Her kan han stjæle statshemmeligheder fra højtstående mennesker. En dag får han til opgave at plante en idé igennem drømme. Det viser sig at være en farlig og kompliceret opgave, der kan få stor betydning for grænsen mellem drøm og virkelighed.

Rettigheder: Movieclips Classic Trailers

6. Now You See Me

På overfladen er det blot en gruppe tryllekunstnere, der kan tryllebinde deres publikum med fascinerende og mystiske tricks. I virkeligheden er de dog mere end bare tryllekunstnere. De bruger nemlig deres evner til at røve banker, snyde korrupte ledere fra deres formuer og drille politiet. Filmen byder på en mystisk og hemmelighedsfuld skare af trylletricks og en ukendt leder, der viser sig at stå bag det hele.

Rettigheder: JoBlo Movie Trailers

7. A Quiet Place

I en verden hvor rumvæsner hærger, handler det om at være musestille. Her lever en familie afskåret fra resten af verden i stilhed. Bare en enkelt lyd vil nemlig tiltrække de lydsensitive rumvæsner, og det kan ende galt. Forældrene og børnene må gå lydløse gennem livet. Familien bliver sat på prøve i denne skræmmende film om en anden virkelighed på jorden.

Rettigheder: Paramount Pictures

8. Jurassic World

På en øde ø i det store hav møder du væsener, som ikke er set mage siden længe før menneskeheden eksisterede. Her lever dinosaurer af alle arter side om side, i hvad der før var en forlystelsespark. Nu er deres habitat i fare, og et vulkanudbrud truer med at ødelægge hele øen. En gruppe mennesker sætter sig for at redde nogle af de truede dyr væk fra øen og tilbage til menneskeheden. Men redningsmændene viser sig at have skjulte intentioner med redningsaktionen. Det ender med at få store konsekvenser.

Rettigheder: Universal Pictures

9. American Sniper

Her møder vi Chris Kyle. Den hardcore Navy S.E.A.L, der sætter sit liv på spil for at redde andre på slagmarken i krigsområder. Chris bliver en legende for hans evne til at skyde langt og for hans dedikation til det arbejde, han foretager sig. Men hans store dedikation ender med at få konsekvenser på hjemmefronten, hvor han må kæmpe en helt anden kamp. Absolut en af de gode film på Netflix i 2020’erne.

Rettigheder: Warner Bros. Pictures

10. Black Mirror: Bandersnatch

I en verden, hvor teknologien er videreudviklet til et punkt, og hvor den nuværende teknologi hører stenalderen til, forsøger en ung programmør at lave en skør forfatters tanker om til et videospil. Men filmen har mange forskellige handlinger. Det er nemlig en interaktiv film, hvor du med din fjernbetjening er med til at bestemme udkommet af filmen, og hvor den skal føre hen. En helt ny måde at se Netflix film på.

Rettigheder: KinoCheck International

11. The Dark Knight Rises

I Gotham hærger nye og mere kyniske skurke, der truer med byens udslettelse. Den rige Bruce Wayne må endnu engang iføre sig sin sorte dragt og kappe og blive til Batman i forsøget på at stoppe den onde skurk Bane. Men alt går ikke som planlagt. Bruce ender i et fængsel og kæmper ihærdigt for at komme ud derfra. Selvom politiet kæmper en ihærdig kamp mod kriminalitet, er det nu op til Batman at stoppe Bane i sit forsøg på at udslette Gotham. Hvad han ikke ved er dog, at ondskaben findes i en helt anden form.

Rettigheder: Movieclips Coming Soon

12. Taken

Den forhenværende CIA-agent Bryan forlader bureauet for at være tættere på sin datter hjemme i Californien. Datteren plager om at få lov til at tage på en ferie til Paris, og i sidste ende giver han sig. Det fortryder han dog hurtigt. En bande, der opererer med menneskesmugling i Paris, får viden om de unge piger, der er helt alene på ferie. Dette udvikler sig til en reel kidnapning af både datteren og datterens veninde. Det er nu op til Bryan at finde sin datter i Paris og redde hende fra en uhyggelig skæbne.

Rettigheder: CinemaTrailers.tv

13. Jumanji – Welcome to the Jungle

Du kender måske den originale film med Robin Williams i hovedrollen. Med i denne nyindspilning bliver du taget med på en rejse, hvor humor og spænding er i hovedrollen. Fire venner bliver kastet ind i et videospil og påtager sig rollerne som de fire særprægede karakterer, der styrer spillet. Men for at de kan slippe ud, må de først vinde spillet ved selv at kæmpe kampene. Men som i mange andre videospil har de kun tre liv. Opbruger de alle, er det game over, og de forbliver fanget i spillet for evigt.

Rettigheder: Sony Pictures Entertainment

14. What Happened to Monday

I en fremtid, hvor overpopulation har sat sine spor på menneskeheden, fører regeringen nu en stram etbarnspolitik. Det skaber problemer for den store familie, der består af syvlinger, i deres forsøg på at omgå myndighederne. Hver får de navne efter dagene på ugen og kan kun gå ud på den dag, der tilhører dem. En dag forsvinder Mandag og vender aldrig tilbage til deres gemmested. Det ender med, at de seks andre søstre igangsætter en eftersøgning og opdager hemmeligheder, som regeringen ikke ville afsløre.

Rettigheder: Netflix

15. Seven

En efterforsker på kanten af pensionsalderen og en nyudklækket betjent jagter desperat en sindsforvirret seriemorder, hvis forbrydelser er baseret på de syv dødssynder. Den mystiske seriemorder er dog hele tiden et skridt foran, og betjentene befinder sig i en jagt mod tiden. Hvis de skal fange ham, må de afsløre hans hemmeligheder. En dag melder han dog sig selv. Men det viser sig at få store konsekvenser for især en af betjentene.

Rettigheder: Movieclips Classic Trailers

Find gode film på nettet

Mangler du inspiration til, hvilke film du bare skal se? Eller er du i tvivl om, hvorvidt en film egentlig er noget for dig? Så kan det være en god idé at se på anmeldelser eller trailere. Ved at se på anmeldelser fra andre seere, får du deres hudløst ærlige mening om filmen. På IMDB kan du for eksempel finde en generel rating af filmen baseret på seerenes meninger. Her kan du også finde information om filmens genre, de medvirkende skuespillere og et kort referat af handlingen. Så kan du danne dit eget indtryk af filmen, inden du beslutter dig for, om den er tiden værd.

Desuden finder du også filmens trailer inde på IMDB. Så kan du hurtigt danne dig et overblik over, om den er noget for dig. Har du en yndlingsfilm eller en film, der lige faldt i din smag? Så kan du på IMDB eller på Netflix også finde film, der minder om de film, du allerede ved, er noget for dig. Samtidig er det også stedet, hvor du kan finde nye film på Netflix, som kommer i 2020, i 2021 og endda helt frem til 2022.

Læs også: Bedste danske film

Spørgsmål og svar om Netflix film

Hvilke film er de bedste på Netflix?

Du kan finde mange glimrende film på Netflix. Blandt andet kan det anbefales at se Spotlight, der har en IMDB-score på 8,1 ud af 10. En anden film, der kan anbefales, er Django Unchained med en IMDB-score på 8,4 ud af 10.

Hvor ofte kommer der nye film på Netflix?

Der er hver uge premiere på nye film på Netflix. Det varierer, om det er film, som de har købt rettighederne til, eller en Netflix Original, som er produceret af streamingtjenesten selv. Sidstnævnte er der i de senere år kommet mange flere af.