4 gode grunde til at være med i en antenneforening

4 gode grunde til at være med i en antenneforening

AntenneforeningDe fleste danskere holder meget af at se TV, men hvor det i gamle dage blot handlede om at sætte en antenne op på taget, så er det i dag noget mere kompliceret at få de rette kanaler og programmer ind på éns TV-skærm.

1. november 2009 lukkede Danmark helt for det analoge TV signal, så man fremover skulle modtage sit TV signal digitalt. Der er i dag adskillige måder at få digitalt TV, og det kan være svært at hitte hoved og hale i dem for dig som almindelig forbruger og TV serier. Kabel TV, parabol, digital antenne, fibernet, og så er der de heldige danskere der i dag er medlem af én af de 6.000 antenneforeninger i landet.

Hvad er en antenneforening?

En antenneforening er en forening eller sammenslutning af borgere, der lokalt er gået sammen om at få TV signaler. Dette kan være gennem en stor mast med paraboler og antenner (en såkaldt fællesantenne) eller via kabel. Man ser ofte antenneforeninger i boligbyggerier, men det er også almindeligt i mindre bysamfund og lignende. I stedet for selv at skulle opsætte parabol, eller abonnere på kabel TV, melder man sig ind i den lokale forening, som så sørger for det hele for en. Der er som regel mulighed for medbestemmelse hos medlemmerne i forhold til kanalvalg mv.

Med ca. 6.000 antenneforeninger i Danmark, så er der en god chance for at du allerede har adgang til én. Skulle du ikke have dette, så kontakt din boligforening, andelsforening, grundejerforening eller lignende og hør om der ikke skulle være interesse i at gå sammen om at oprette en forening.

Vi har samlet de vigtigste fordele ved at vælge medlemsskab i en antenneforening:

1. Det er nemt.

Bor du i et område der har adgang til en forening med fællesantenne, så slipper du for alt bøvlet med at købe og opsætte parabol, eller med at etablere kabel TV. Du kan melde dig ind i antenneforeningen, og få adgang til et hav af TV kanaler direkte ind i din stue.

2. Flere muligheder end med parabol.

Hvis du i dag er vant til at modtage dit TV signal via en parabolantenne, så vil du som medlem af en forening med det samme opleve hvilken forbedring det er. For det første kan du som parabol-seer kun se én kanal ad gangen på samme antenne. Denne teknologi hænger meget dårligt sammen med tidens måde at se TV på, med mange kanaler og mange enheder i huset. På fællesantennen kan du se fodbold i stuen, mens børnene ser tegnefilm på værelset og konen ser film i soveværelset. Eller omvendt.

3. Det er pengene værd.

En antenneforening er ikke kun en måde at få TV signal på, men samtidig også en form for indkøbsforening. Når I er mange husstande, der står sammen kan I forhandle meget bedre priser end de priser du ville skulle betale som enkeltperson eller -husstand. TV udbyderne er interesseret i at lave gode aftaler med antenneforeninger, da det gør administrationen meget nemmere for dem, og sikrer en stor gruppe kunder på én gang. Det kommer også dig som forbruger til gode i form af besparelser på TV, internet og telefoni, hvilket bringer os frem til:

4. Få billigt internet og telefoni

De fleste antenneforeninger i dag tilbyder ikke kun TV signaler, men også gode og billige internetforbindelser og derigennem også IP-telefoni. Det vil med andre ord sige at du kan lægge mange af dine månedlige udgifter til kommunikation og underholdning i hænderne på foreningen i stedet for at sprede dem ud på tre forskellige firmaer. Igen sparer du både penge og mindsker bøvlet.

Hvordan kommer du videre?

Hvis du tænker på at melde dig ind i en antenneforening, så begynd med at spørge i dit lokalområde. Måske er naboerne allerede medlem, måske kender boligforeningen til om der findes én, eller der hænger et opslag nede hos købmanden. Du kan også google “bynavn antenneforening“, der er som sagt 6.000 af slagsen derude.

Få yderligere information omkring her på siden om: TV-pakker

Bland selv TV kanaler

Bland selv TV kanaler

Bland selv TV kanalerBland selv TV kanaler er blevet en succes, og nu kan du hoppe med på bølgen. Er du også træt af at bruge en masse penge på TV kanaler, som du alligevel ikke ser, så er YouSee nye tiltag højst sandsynligt noget for dig. Du har nemlig mulighed for at sammensætte din TV-pakke efter dine behov og ønsker.

Sammensæt din egen TV-pakke

Under normale omstændigheder køber man en TV-pakke, hvor der i forvejen er valgt et antal kanaler. Køber du f.eks. en af Yousees andre TV-pakker med 40 forskellige kanaler, så vil der højst sandsynligt være en masse kanaler, som du godt kunne undvære. Ser du f.eks. kun 10 af kanalerne i din TV-pakke, så betaler du reelt for 30 kanaler, som du reelt ikke bruger eller ønsker at have.

Der er rigtig mange danskere, der længe har eftersøgt friheden i at sammensætte sin egen TV-pakke. Fordelen ved bland selv TV-pakker er, at man kun betaler for de tv kanaler, man rent faktisk benytter sig af. Yousee TV er ikke den eneste danske tv udbyder med bland selv TV kanaler, men de har i øjeblikket det bedste setup.

Ønsker at man sammensætte sin egen TV-pakke hos Yousee, kan man vælge mellem to forskellige pakker, som er henholdsvis mellempakke og fuldpakke. Mellempakken består af 25 faste kanaler samt 10 valgfrie TV kanaler. Du får altså i alt 35 kanaler, hvis du vælger mellempakken. Er det ikke nok for dig, kan du også overveje at købe fuldpakken, som består af 25 faste kanaler og valgfrie 34 TV kanaler. Vælger du fuldpakken, kan du hvert fald være sikker på, at du kan få alle de TV kanaler, som du gerne vil se.

Hvilke bland selv TV kanaler kan jeg vælge mellem?

Ønsker du at købe en af disse bland selv TV-pakker, så får du et bredt udvalg af TV kanaler, som du frit kan vælge mellem. Der er TV-pakker indenfor både kultur, musik, sport, dokumentar, underholdning natur, børn og nyheder, så der burde være noget for netop din smag. Der er både danske- og udenlandske kanaler, som tilsammen udgør mere end 100 TV kanaler. Kanalerne kan dog afhænge af din adresse, da det f.eks. ikke er alle udenlandske kanaler man kan få adgang til, hvis man bor udenfor byen. Hvis du indtaster din adresse, postnummer og by hos YouSee, så kan du hurtigt finde ud af hvilke TV kanaler du kan se på din bopæl.

Klikker du dig ind på YouSee TV bliver du præsenteret for en lang oversigt over TV kanaler, som du kan blande præcis som du vil. Kanal 6, Kanal 9, Disney Channel, TV3+ og TV2 Zulu er blot nogle af de populære kanaler, du kan få adgang til. Såfremt du leder efter nogle specifikke TV kanaler, bør du benytte dig af deres søgefunktion. Har du fortrudt nogen af de TV kanaler, som du har valgt, har du heldigvis mulighed for at udskifte dine kanaler hver måned uden ekstra beregning.

Bland selv TV-pakker er henvendt til alle, som kun vil betale for kanaler, som de rent faktisk ser. Det er især et godt tilbud til familier, der har behov behov for TV kanaler indenfor sport, børne-tv og nyheder.

Sammenlign TV-pakker priser på forsiden – Klik her

Parabol TV

Parabol TV

Parabol TVLeder du efter en TV løsning, hvor du får adgang til alle de mest sete danske- og udenlandske TV kanaler, så vil Parabol TV være en oplagt løsning. Næsten alle danske husstande kan i dag få parabol- eller også kendt som satellit TV i hjemmet. Det kræver blot, at du ejer en parabolantenne og en modtagerboks. Du har rig mulighed for at finde det bedste TV abonnement med parabol ved at benytte dig af vores store guide.

Sådan finder du de bedste parabol TV udbydere

Det er ingen hemmelighed, at der er rigtig mange danske udbydere, som tilbyder TV løsninger via parabol / satellit. Den store fordel ved den intense konkurrence er, at priserne på TV-pakker bliver billigere og billigere. Dog kan det være svært for den almindelige forbruger at gennemskue, hvilken udbyder der er de bedste. Når man skal sammenligne TV-pakker priser, er der mange faktorer, man skal tage hensyn til.

I dette afsnit bliver du kort præsenteret for de faktorer, som du bør have med i dine overvejelser ved valg af TV udbyder. Før du vælger den ønskede TV udbyder, bør du væbne dig med tålmodighed. Du kan med fordel svare på nedenstående spørgsmål med det formål at fastlægge dine krav til din kommende TV løsning.

1. Hvilke TV udbydere kan jeg vælge mellem?

– Først og fremmest bør du undersøge, hvilke TV udbydere, som kan tilbyde TV via parabol. Der er rigtig mange udbydere på det danske marked, men det er fra langt alle, som tilbyder TV via parabol. Første trin er derfor at skabe sig et overblik over de aktuelle parabol TV udbydere, hvor du kan blive klogere på, hvad de kan tilbyde dig.

Viasat: En af de førende udbydere, når det kommer til parabol / satellit TV. Viasat TV tilbyder TV-pakker med henholdsvis bredbånd, kabel, Viaplay og parabol, hvor den sidstnævnte mulighed er den mest populære i øjeblikket. Vælger du Viasat parabol, kan du vælge mellem 5 TV-pakker, hvor udvalget af TV kanaler og services er forskelligt fra pakke til pakke.

Canal Digital: Et godt alternativ til Viasat TV er Canal Digital, hvor du ligeledes har mulighed for at få et godt tilbud på parabol TV-pakker. Hos Canal Digital kan du vælge mellem to pakkeløsninger, som er henholdsvis ”Local” og ”Family” pakken. Med Local pakken får du adgang til de mest sete danske TV kanaler. Family pakken er den store pakke, hvor du får hele 68 TV kanaler med direkte adgang til de bedste film og TV serier fra både Danmark og udlandet. Udbyderen har ligeledes specialiseret sig i parabol TV til sommerhus, hvilket mange danskere sommerhusejere allerede har benyttet sig af.

2. Hvilke TV kanaler er et must, og hvilke kan jeg undvære?

Når du har fundet ud af, hvilke TV udbydere der tilbyder Parabol TV i dit område, kan du gå videre til næste step. Her skal du fastlægge, hvilke TV kanaler du ønsker, og hvilke du godt kan undvære. Her kan det være fordelagtigt at tage din familie med på råd, så der er TV for enhver smag.

Hvis I er en familie mindre børn, vil det være fordelagtigt både at have film og TV serier for voksne, samt en række TV kanaler for børn. Modsat vil der ikke være nogen grund til at købe en TV-pakke med en masse børneprogrammer, hvis du bor alene eller bor med en samlever. Heldigvis har TV udbydere som Viasat og Canal Digital en række forskellige TV-pakker. Dermed slipper du for at betale i dyre domme for en TV-pakke, hvor du kun får glæde af en lille håndfuld TV kanaler.

Du kan evt. lave en liste over TV kanaler, som du ikke kan undvære. Herefter kan du skabe dig et overblik over, hvilke tv udbydere der TV løsninger, hvor de ønskede TV kanaler er inkluderet

3. Ønsker jeg TV i ét eller flere rum?

– Herefter skal du tage stilling til, om der skal være mulighed for at se TV i flere rum eller ej. I en familie med børn er det sjældent, at alle familiemedlemmer vil se det samme samtidig. Løsningen på denne problemstilling er at købe Ekstra TV løsning, som bl.a. er en mulighed hos Viasat. Her kan man købe op til 3 ekstra TV bokse, så man kan se forskellige TV programmer – uafhængigt af hinanden.

Hos Viasat er Ekstra TV ikke inkluderet i nogle af pakkeløsningerne, men det fungerer i stedet som tilkøb. Ved at betale et beskedent beløb om måneden, kan man se TV i op til 4 rum.

4. Hvor meget er jeg villig til at give for min kommende TV løsning?

– Du bør ligeledes tage stilling til, hvor meget du er villig til at give for din TV-pakke. Her bør du også overveje, om dine krav er realistiske i forhold til dit budget. Har du et budget med hånden, vil du have bedre mulighed for at købe billig parabol TV, som både opfylder krav om TV kanaler og pris. I forbindelse med priser skal du være opmærksom på, om priserne er inklusiv eller eksklusiv TV boks, installation m.m. Den endelige pris kan nemlig afhænge af en række forskellige parametre.

5. Hvilke muligheder har jeg brug for parabol TV til sommerhus?

– Vi har allerede været kort inde på parabol til sommerhus, som rigtig mange danskere efterspørger. Hos både Canal Digital og Viasat er der mulighed for at købe satellit tv til sommerhuset. Hos Canal Digital kan du vælge kun at betale for sommerhalvåret, hvor du får adgang til 28 kanaler i alt. I vinterperioden kan du se 15 TV kanaler helt uden beregning. Med Viasat TV har de også TV løsninger til danske sommerhusejere. Her har du mulighed for at åbne og lukke TV signalet efter dine behov. Du betaler udelukkende for de dage, hvor du har aktiveret TV signalet. Dog er der et årligt minimumsforbrug på 35 dage for TV til sommerhus.

Guide: Opsætning og installation af parabol

Det kan virke uoverskueligt at skulle opsætte og installere en parabol, men det er slet ikke så kompliceret, som de fleste forestiller sig. Hvis du er den fødte handyman og er tålmodig anlagt, så vil du højst sandsynligt kunne klare opsætning og installation uden hjælp. Før du går i gang, skal du dog videre noget omkring den optimale placering samt indstillinger og justeringer.

Placering: I forhold til placering anbefales det, at parabolen peger mod syd. Det er meget vigtigt, at parabolens sigtelinje har frit udsyn mod en satellit, da det ellers vil kunne forringe signalet. Det er desuden afgørende, at signalet ikke bliver generet af store træer i nærheden af parabolen. Når du skal finde den helt rette placering, kan du med fordel anvende en app til din smartphone eller tablet. ”Dish Pointer: Satellite Finder” er en glimrende app til dette formål, da den hjælper dig med at finde den mest hensigtsmæssige placering. Den omtalte app kan hentes på Google Play og App Store.

Indstillinger / justering: Når man har opsat sin parabol, er det tid til at indstille parabolen til at fange signalerne. Her vil det være en fordel, hvis man er ejer af decideret måleudstyr. De fleste måleudstyr vil udsende et lydsignal, som vil ændre sig afhængig af, hvor stærkt signalet er. På den måde kan justere parabolen således, at den bedst muligt kan fange signalerne.

Hvis du ikke er så teknisk anlagt og dermed ikke har mod på selv at opsætte din parabol, så er der mulighed for assistance. Hos både Canal Digital og Viasat tilbyder de at køre ud til din bopæl og ordne både opsætning og installation af dit nye udstyr. Der bliver sendt en professionel tekniker ud til dig, som ordner alt det praktiske, så du slipper for alt det hårde arbejde. Du skal blot bestille en TV-pakke hos en af de to udbydere og vælge, hvilken dag du ønsker at få sat din nye parabol op.

Uanset om du ønsker en ny TV-pakke til dit hus, sommerhus eller campingvogn, kan du bestille Parabol TV allerede i dag og få klaret opsætning og installation indenfor få hverdage.

Kabel TV

Kabel TV

Kabel TVKabel TV er et af de mest udbredte og anvendte måder at modtage TV signaler på i Danmark, og har desuden været det i mange år.

 

I dag findes der, som mange ved, adskillige kabel TV-pakker, som hver især har egenskaber, som kan opfylde visse målgruppers behov.Der findes ligeledes flere forskellige kabel TV udbydere, hvilket vi skal se lidt nærmere på senere i denne artikel.

 

Kabel TV priser er meget afhængige af udbud og efterspørgsel, og svinger dermed meget efter markedets situation. Med kabel TV er det også muligt at se bredbånd TV, hvilket også adresseres til slut.

 

Kabel TV – hvad er det?

 

Forklaringen på, hvad kabel TV egentlig er, kan kort og godt opridses til at være offentligt fjernsyn og/eller betalings TV, som formidles via et kabelnet, som er gravet ned i jorden. Grundet heraf betyder dette, at kabel TV er meget udbredt i byområder, hvor husene ligger tætte på hinanden, og det derfor er mere rentabelt for TV udbyderne at nedgrave kablerne. Kabel TV er dermed, som du måske allerede har opdaget, dermed det modsatte af parabol TV, hvor signalet modtaget via en parabol (satellit) på din husvæg.

 

Signalet kan enten modtages analogt eller digitalt, hvoraf de fleste i dag er digitale. En stor fordel ved hele teknologien bag kabel TV er, seerne ikke skal bruge tid på indstilling af antenner, og hvis først kablerne er lagt i jorden, kan man modtage TV kanalerne uanset hvorfra, at disse sendes. Dette bevirker, at danske seere kan få en masse udenlandske kanaler, som ellers ville være en umulighed.

 

Læs også: TV udbydere i Danmark

 

Kabel TV udbydereKabel TV udbydere – hvilke findes der?

 

Faktisk findes der ikke voldsomt mange danskere kabel TV udbydere, hvilket formentlig skyldes, at selvom teknologien er meget udbredt, så er det dyrt at nedgrave kabler i jorden, da man i de fleste tilfælde både skal brække asfalt osv. op og derefter lægge kablerne ned. Af danske kabel TV udbydere kan de prominente nævnes at være: YouSee, Telia og Fullrate. Som det fremgår blot af navnene på disse udbydere er det tydeligt, at det overvejende er de største selskaber på markedet, der dominerer udbydelsen af kabel TV.

 

I forhold til kabel TV priser er der selvfølgelig både argumenter for og imod produktet. Ser man på de øjeblikkelige tilbud på markedet, er kabel tv ikke dyrere end så mange andre produkter, selvom mange stadig vælger antenne-tv som alternativ. Det smarte ved kabel pakker er som sagt, at kanalerne sendes i samlede pakker, hvilket betyder, at man som kunde betaler for alle kanalerne, som pakken indeholder. Disse kan ikke vælges fra eller til enkeltvis, hvorfor man også betaler for de kanaler, som man ikke ser. Omvendt giver kabel TV mange fordelagtige muligheder i forhold til kombinationer af TV og internet, så det er altid en overvejelse af fordele og ulemper, når man skal vælge nyt TV signal.

 

Se bredbånd TV via dit kabel TV

 

En smart og særdeles banebrydende ny løsning på TV markedet er kombinationen af bredbånd og TV. At kunne se bredbånd TV er noget, som mange eksperter har sukket efter i årtier, men efterhånden er dette blevet en fast integreret del af markedet. Eksempelvis tilbyder Telia TV i øjeblikket billigt kabel TV via bredbånd, hvor du modtager både TV signal og internetsignal fra samme enhed i dit hus. Dette fungerer ved, at du f.eks. sætter en router i et telefonstik, hvorefter denne sender internetsignaler ud i dit hus som det første, og hvis du tilmed tilslutter routeren til din TV boks, kan du også se bredbånd TV på denne måde.

 

Ovenstående giver altså en hel række af fordelagtige muligheder, hvor du bliver i stand til at kombinere forskellige platforme på tværs af hinanden. Det kan dog anbefales, inden du bestiller, at tage et grundigt kig på de forskellige udbydere på markedet. Sammenlign TV-pakker på kryds og tværs først, således at du kan se, hvilken en der kan levere dit ønskede pris til den laveste pris. Herudover vægter mange mennesker også udbyderens kundeservice højt, så et godt tip er ligeledes at kigge på nogle af de mange kundetilfredshedsundersøgelser, som kan findes på Google, da du i så fald bedre kan fastslå, hvem der skal levere dit kommende kabel TV.

 

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Kabel-tv