4 gode grunde til at være med i en antenneforening

af | jan 2, 2022 | Artikler

AntenneforeningDe fleste danskere holder meget af at se TV, men hvor det i gamle dage blot handlede om at sætte en antenne op på taget, så er det i dag noget mere kompliceret at få de rette kanaler og programmer ind på éns TV-skærm.

1. november 2009 lukkede Danmark helt for det analoge TV signal, så man fremover skulle modtage sit TV signal digitalt. Der er i dag adskillige måder at få digitalt TV, og det kan være svært at hitte hoved og hale i dem for dig som almindelig forbruger og TV serier. Kabel TV, parabol, digital antenne, fibernet, og så er der de heldige danskere der i dag er medlem af én af de 6.000 antenneforeninger i landet.

Sammenlign tv-pakker herunder:

Vi henviser udelukkende til udbydere af tv og / eller streaming, som vi har et kommercielt samarbejde med. Resultaterne er sorteret efter, hvilke aftaler vi har med de enkelte udbydere, og dermed kan en udbyder købe sig til en bedre placering.
1
YouSee YouSee Play 10
10 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
299 kr. Pris pr. md.
1794 kr. Min. pris
2
YouSee YouSee Play 20
20 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
399 kr. Pris pr. md.
2394 kr. Min. pris
3
YouSee YouSee Play 30
30 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
499 kr. Pris pr. md.
2994 kr. Min. pris
4
YouSee YouSee Play 40
40 point TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
599 kr. Pris pr. md.
3594 kr. Min. pris
5
Norlys Vælg Frit
1 TV-kanaler
199 kr. Oprettelse
109 kr. Pris pr. md.
475 kr. Min. pris
6
Norlys Vælg 8
8 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
469 kr. Pris pr. md.
938 kr. Min. pris
7
Norlys Vælg Alt
36 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
729 kr. Pris pr. md.
1458 kr. Min. pris
8
Stofa Lille tv-pakke
24 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
274 kr. Pris pr. md.
1664 kr. Min. pris
9
Stofa Mellem tv-pakke
36 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
529 kr. Pris pr. md.
3194 kr. Min. pris
10
Stofa Stor tv-pakke
57 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
779 kr. Pris pr. md.
4694 kr. Min. pris
11
Allente Allente Basic
20 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
429 kr. Pris pr. md.
1716 kr. Min. pris
12
Allente Allente Standard
52 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
549 kr. Pris pr. md.
2196 kr. Min. pris
13
Allente Allente Premium
72 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
659 kr. Pris pr. md.
2636 kr. Min. pris
14
Viaplay Film & Serier
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
129 kr. Pris pr. md.
129 kr. Min. pris
15
Viaplay Total
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
449 kr. Pris pr. md.
449 kr. Min. pris
16
Cmore-Logo C More / 14 dage gratis
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
99 kr. Pris pr. md.
99 kr. Min. pris
17
discovery+ Underholdning
0 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
79 kr. Pris pr. md.
79 kr. Min. pris
18
discovery+ Underholdning+Live
7 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
99 kr. Pris pr. md.
99 kr. Min. pris
19
discovery+ Sport
11 TV-kanaler
0 kr. Oprettelse
129 kr. Pris pr. md.
129 kr. Min. pris

Hvad er en antenneforening?

En antenneforening er en forening eller sammenslutning af borgere, der lokalt er gået sammen om at få TV signaler. Dette kan være gennem en stor mast med paraboler og antenner (en såkaldt fællesantenne) eller via kabel. Man ser ofte antenneforeninger i boligbyggerier, men det er også almindeligt i mindre bysamfund og lignende. I stedet for selv at skulle opsætte parabol, eller abonnere på kabel TV, melder man sig ind i den lokale forening, som så sørger for det hele for en. Der er som regel mulighed for medbestemmelse hos medlemmerne i forhold til kanalvalg mv.

Med ca. 6.000 antenneforeninger i Danmark, så er der en god chance for at du allerede har adgang til én. Skulle du ikke have dette, så kontakt din boligforening, andelsforening, grundejerforening eller lignende og hør om der ikke skulle være interesse i at gå sammen om at oprette en forening.

Vi har samlet de vigtigste fordele ved at vælge medlemsskab i en antenneforening:

1. Det er nemt.

Bor du i et område der har adgang til en forening med fællesantenne, så slipper du for alt bøvlet med at købe og opsætte parabol, eller med at etablere kabel TV. Du kan melde dig ind i antenneforeningen, og få adgang til et hav af TV kanaler direkte ind i din stue.

2. Flere muligheder end med parabol.

Hvis du i dag er vant til at modtage dit TV signal via en parabolantenne, så vil du som medlem af en forening med det samme opleve hvilken forbedring det er. For det første kan du som parabol-seer kun se én kanal ad gangen på samme antenne. Denne teknologi hænger meget dårligt sammen med tidens måde at se TV på, med mange kanaler og mange enheder i huset. På fællesantennen kan du se fodbold i stuen, mens børnene ser tegnefilm på værelset og konen ser film i soveværelset. Eller omvendt.

3. Det er pengene værd.

En antenneforening er ikke kun en måde at få TV signal på, men samtidig også en form for indkøbsforening. Når I er mange husstande, der står sammen kan I forhandle meget bedre priser end de priser du ville skulle betale som enkeltperson eller -husstand. TV udbyderne er interesseret i at lave gode aftaler med antenneforeninger, da det gør administrationen meget nemmere for dem, og sikrer en stor gruppe kunder på én gang. Det kommer også dig som forbruger til gode i form af besparelser på TV, internet og telefoni, hvilket bringer os frem til:

4. Få billigt internet og telefoni

De fleste antenneforeninger i dag tilbyder ikke kun TV signaler, men også gode og billige internetforbindelser og derigennem også IP-telefoni. Det vil med andre ord sige at du kan lægge mange af dine månedlige udgifter til kommunikation og underholdning i hænderne på foreningen i stedet for at sprede dem ud på tre forskellige firmaer. Igen sparer du både penge og mindsker bøvlet.

Hvordan kommer du videre?

Hvis du tænker på at melde dig ind i en antenneforening, så begynd med at spørge i dit lokalområde. Måske er naboerne allerede medlem, måske kender boligforeningen til om der findes én, eller der hænger et opslag nede hos købmanden. Du kan også google “bynavn antenneforening“, der er som sagt 6.000 af slagsen derude.

Få yderligere information omkring her på siden om: TV-pakker

Spørgsmål og svar om antenneforeninger

Hvilken antenneforening hører jeg til?

Ved du ikke, hvilken antenneforening du er en del af, kan du med fordel benytte Google til at finde ud af det. Det letteste er at lave en søgning efter Bynavn + antenneforening.

Hvor meget kan jeg spare ved at være medlem af en antenneforening?

Det er vanskeligt at give et konkret svar på dette. Det skyldes primært, at det afhænger af, hvad din nuværende aftale indebærer. Hertil er der også forskel på, hvad hver enkelte antenneforening kan tilbyde.