Tv og kærlighed

Hvis man skal tro det fortsat voksende udbud af datingprogrammer på tv, er der vist ingen tvivl om, at danskerne er faldet pladask for formatet, hvor man får lov at følge kærligheden, og alt det der følger med, på åben skærm flere aftener om ugen.

Skulle man følge med i samtlige datingprogrammer på tv, ville det være svært at få tid til arbejde, skole, indkøb, madlavning og praktisk talt alle andre aktiviteter, der ikke involverer romantikken på fjernsynet. Så hvis du kun har tid til at følge med i 7 datingprogrammer, så gælder det om at prioritere. Heldigvis behøver du ikke at tage det svære valg – det har vi nemlig gjort for dig.

Her i artiklen har vi samlet vores 7 favoritprogrammer, når det kommer til dating i fjernsynet. Du behøver ikke at se dem alle, men du kan om ikke andet bruge listen som inspiration til, hvad der skal streames eller tændes for, når du har brug for noget afslappende underholdning af romantisk karakter på en mørk vinteraften.

#1 – Landmand søger kærlighed

Det første must-see datingprogram, som vi slet ikke kan lade være med at følge med i, er naturligvis Landmand søger kærlighed. Et fantastisk program på TV 2, hvor man år efter år kan følge med, når landmænd (typisk mænd, men også kvinder) udvælger bejlere og dater dem, indtil de måske finder den helt rette.

Udover hele kærlighedsaspektet, så er Landmand søger kærlighed også et fantastisk underholdende program, hvor man møder rigtige landmænd med den helt rette dialekt. Selvom det kan være en anelse tåkrummende fra gang til gang, så er der ingen tvivl om, at det er et fantastisk datingprogram at starte med.

Vi kan kun anbefale, at du ser med, når der kommer en ny sæson af Landmand søger kærlighed. Datingtjek.dk har skrevet en stor guide om programmet, som du kan læse ved at klikke på linket. Du kan også blive klogere på fænomenet farmerdating i al almindelighed.

#2 – Gift ved første blik

Et andet underholdende, og i den grad også helt skørt program – sådan rent objektivt set – er Gift ved første blik. Hele konceptet ligger mere eller mindre i navnet; den første date for de 4 par, som bliver dannet af 8 deltagere, foregår nemlig foran alteret i kirken.

Deltagerne bliver matchet af såkaldte eksperter, så de får det bedst mulige udgangspunkt for rent faktisk at gennemføre ægteskabet efter programmet. Som seer følger vi med på deres bryllupsrejse og efterfølgende hjemkomst, hvor de på omtrent 5 uger skal se, om der kan trylles kærlighed frem.

Alle løjerne foregår på DR 1 eller på DR TV, og kræver derfor ingen streamingtjenester for, at du kan følge med.

#3 – Billet til kærlighed

Billet til kærlighed er endnu et påfund fra DR, men denne gang foregår det ovre på DR 3 eller på DR TV. Konceptet er simpelt; de 4 singler, som deltager i programmet, får udleveret 2 flybilletter hver især. Den ene af disse billetter har naturligvis deres eget navn, mens den anden er udstyret med et tilfældigt navn. Herefter gælder det for deltagerne om at finde en person med navnet på billet nummer 2, som gerne vil rejse med ud i verden.

Læs også: Streaming af Desperate Housewives

Målet er naturligvis, at deltageren og rejsekompagnonen bliver ellevilde med hinanden og dermed finder kærligheden.

Kærestepar med hjerter

#4 – Date mig nøgen

Nu er vi tilbage i TV 2-regi med datingprogrammet Date mig nøgen. Ligesom med praktisk talt alle andre datingprogrammer er navnet ganske sigende. Det går nemlig ud på, at deltagerne får lov at se deres potentielle partners upåklædte krop, før de får lov at se ansigtet, og før de får lov at møde dem rigtigt.

Programmet er en befriende afveksling fra datingprogrammernes perfekte deltagere, for i Date mig nøgen er alle deltagere helt almindelige danskere med helt almindelige kroppe. Oveni det bliver seeren regelmæssigt klogere på facts om kroppen, og dermed er Date mig nøgen et overraskende sobert datingprogram, der absolut er værd at se.

#5 – Love is blind

Konceptet Love is blind fra Netflix er i høj grad magen til Gift ved første blik. Her bliver parrene nemlig forlovet, allerede inden de når at møde hinanden, og efterfølgende får vi som seere lov til at følge med i, hvordan det går dem hver især.

Typisk kan datingprogrammer have den ulempe, at der kan ske meget efter kameraerne stopper med at køre – og man kan føle sig efterladt i uvished som seer. Men på Netflix er der naturligvis et reunion-afsnit, som følger op på, hvordan det går i forholdene efter tv-programmet er slut.

Læs også: Streaming af Paradise Hotel

#6 – Koden til kærlighed

Mange mener, at man baseret på avancerede algoritmer kan sammensætte de perfekte par. Det er det, som mange dating sider forsøger at gøre, og det er også den hypotese, som man vil prøve af i DR-programmet Koden til kærlighed.

Efter at være blevet matchet af en matematisk algoritme skal parrene bo sammen i en måned, mens vi kan følge med på fjernsynet. Så er spørgsmålet blot, om man kan danne perfekte par baseret på videnskaben, eller om det ikke er nok.

#7 – Alene sammen

Har du nogensinde overvejet, om du ville kunne forelske dig i én, hvis vedkommende var den eneste person i nærheden hen over en periode på 10 dage? Hvis ikke, så kan det nye datingprogram fra TV 2 måske give anledning til sådanne overvejelser.

I Alene sammen bliver 8 singler matchet i 4 par, hvor hvert par skal bruge 10 dage på en øde ø i Sverige – helt uden mobiler eller kontakt til andre mennesker. Der er udelukkende fokus på hinanden, og som seer får vi lov at følge med i, hvad det bringer med sig af gode og dårlige ting.